> Historie

Historie

Hendrik Dons en Jacob Troost zijn op 3 mei 1976 gestart met een aannemersbedrijf.

Aanvankelijk opereerden Dons en Troost vanuit hun woonhuis en werd voor opslag gebruik gemaakt van de schuur van een familielid.

Begin 1978 werd er grond gekocht op het industrieterrein in Staphorst.
Op de Roelof Brinkstraat werd een werkplaats gebouwd om een plankje te zagen of te schaven.
In dit jaar is ook de eerste werknemer aangenomen, inmiddels is Dons en Troost uitgegroeid tot een bedrijf met ongeveer 70 medewerkers.

Door de explosieve groei van het bedrijf werd de behoefte aan bedrijfsruimte steeds groter.
Omdat er op de toenmalige locatie geen uitbreidingsmogelijkheden waren, werd in 1987 grond aan de Industrieweg in Staphorst gekocht.
Hier is eerst de opslagloods gebouwd, maar later ook het kantoor. In 1994 is nabij de Industrieweg nog een stuk grond aangekocht voor de opslag van steigermaterieel, keten en dergelijke.

Sinds eind 2005 is het gehele bedrijf gevestigd aan de Weth. Buitenhuisstraat 5 op het industrieterrein “De Esch” in Staphorst. Hier is een nieuw pand gebouwd en er is een terrein voor de opslag van materieel.

De werkzaamheden zijn begonnen met het bouwen van enkele vrijstaande woningen, verschillende verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden. In de loop van de jaren ’80 zijn de werkzaamheden verder uitgebreid met het bouwen van halfvrijstaande woningen, stallen, bedrijfsgebouwen, kantoorpanden, zorginstellingen en scholen.